Loading...

Groene stroom Maarheeze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Maarheeze vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Maarheeze en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Maarheeze

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Maarheeze vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Maarheeze vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Stedin gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, water, wind, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, kolen (vuile elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Bergeijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maarheeze

Energie van de zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Cranendonck.

groene-stroom-maarheeze

Een energieneutrale woning in Maarheeze rond november 2023

Op deze webpagina vind je uitgebreide info over groene stroom Maarheeze. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Maarheeze wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “let op het energielabel” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het maatschappij. Alleen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) verboden. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw huis en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Maarheeze vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3800 t/m €7300. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Valthe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke partijen als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode tref jij snel welke groene stroom aanbieders in Maarheeze beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: het actuele verbintenis annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Maarheeze sterk verlaagd dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten vind je hierna vaak bestelde pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je vlug welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Maarheeze vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.