Loading...

Groene stroom Drenthe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Drenthe vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Drenthe of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Drenthe

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Drenthe vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Drenthe vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuwkuijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Drenthe

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Drenthe.

groene-stroom-drenthe

Een energieneutrale woning in Drenthe rond november 2023

D.m.v. deze webpagina ontdek je bruikbare info over groene stroom Drenthe. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drenthe is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een energieleverancier. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drenthe kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €2900 en €7900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hernen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders zoals Eneco, Engie, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Drenthe beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je huidige levering ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Drenthe flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vind je hierna de meest populaire contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker achterhaal je direct welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Drenthe vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.