Loading...

Groene stroom Nieuwkuijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals zon, bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Middels de duurzame energie checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Nieuwkuijk vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Nieuwkuijk en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuwkuijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwkuijk vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Nieuwkuijk vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie de Hoef vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuwkuijk

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heusden.

groene-stroom-nieuwkuijk

Een energieneutrale woning in Nieuwkuijk rond december 2023

Op basis van deze website lees je bruikbare toelichting op groene stroom Nieuwkuijk. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwkuijk is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een maatschappij. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuwkuijk kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De kostprijs ligt tussen de €3900 tot €6800. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Westmaas afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Eneco faciliteren dit. Op basis van je postcode check jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nieuwkuijk operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Nieuwkuijk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daardoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker zie je onmiddellijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Nieuwkuijk vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.