Loading...

Groene stroom Leur Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, bodemwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Leur vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Leur en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Leur

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leur vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Nu groene stroom in Leur vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Budget Energie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, zon, water, wind, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile energie). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Baarland vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Leur

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-leur

Een energieneutrale woning in Leur rond december 2023

Door middel van deze pagina bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Leur. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leur is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “een efficiënte douchekop kopen” en een teil gebruiken voor de afwas. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke cv-ketel (van Atag, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas) uitgesloten. De welbekende hr-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leur kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €4500 en €7900. Via de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Thorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven als Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Leur voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: je lopende contract beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Leur fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je hierna vaak bestelde pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker zie je vandaag nog welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Leur vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.