Loading...

Groene stroom Thorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Thorn vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Thorn of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Thorn

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Thorn vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Thorn vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Ilpendam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Thorn

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-thorn

Een energieneutrale woning in Thorn rond juli 2024

Middels deze website bekijk je bruikbare details over groene stroom Thorn. Echter, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Thorn wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en de gordijnen dicht doen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, AWB, Remeha, Intergas of Nefit) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Thorn is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De prijs ligt tussen de €2800 tot €6300. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Den Dungen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Thorn actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je actuele contract opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Thorn sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check bekijk je nu welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Thorn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.