Loading...

Groene stroom Noorden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Noorden vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Noorden of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Noorden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Noorden vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Noorden vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: NLE tarieven september 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Den Bommel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Noorden

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Nieuwkoop.

groene-stroom-noorden

Een energieneutrale woning in Noorden rond september 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Noorden. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Noorden wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “kouder douchen” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van het maatschappij. Evengoed, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Atag, Intergas of Nefit) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Noorden kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3800 tot +/- €6400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Winkel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. In het bijzonder organisaties zoals Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Noorden voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige contract annulerenen uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Noorden een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die hierom oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vergelijk je bijgaand veel gekozen abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Noorden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.