Loading...

Groene stroom Aldeboarn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Aldeboarn vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Aldeboarn of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Aldeboarn

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aldeboarn vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Aldeboarn vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Noorden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Aldeboarn

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-aldeboarn

Een energieneutrale woning in Aldeboarn rond december 2023

Op deze website vind je praktische uitleg over groene stroom Aldeboarn. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Aldeboarn wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere led-lampen gebruiken” en plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Atag, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en douchewater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Aldeboarn is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3300 t/m €7900. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Holsloot afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. In het bijzonder bedrijven als Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Aldeboarn operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande pakket opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Aldeboarn sterk verlaagd dan jaren geleden. We zien meer en meer klanten die hierom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Aldeboarn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.