Loading...

Groene stroom Peest Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie checker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Peest vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Peest of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Peest

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Peest vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Binnen een paar minuten groene stroom in Peest vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, aarde, bio, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Eursinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Peest

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-peest

Een energieneutrale woning in Peest rond december 2022

Op deze website detecteer je bruikbare details over groene stroom Peest. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Peest wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “nemen van ledverlichting” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jullie energie-aanbieder. Maar, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Peest is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €2500 t/m €7500. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Albergen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Peest aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je actuele verbintenis stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Peest flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten op basis daarvan oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten vergelijk je hierna de meest populaire stroompakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker bekijk je snel welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Peest vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.