Loading...

Groene stroom Harmelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Harmelen vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Harmelen en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Harmelen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Harmelen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Harmelen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als water, wind, aarde, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, steenkool, petroleum (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wagenborgen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Harmelen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Woerden.

groene-stroom-harmelen

Een energieneutrale woning in Harmelen rond december 2023

D.m.v. deze website vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Harmelen. Maar, waarom betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Harmelen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Evengoed, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Harmelen is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op energienota. De aanschafprijs schommelt tussen €3300 – €7400. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Peest afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot je nu welke groene stroom aanbieders in Harmelen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: jullie huidige verbintenis ontbinden en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Harmelen aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je hieronder veel gekozen stroomcontracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Harmelen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.