Loading...

Groene stroom Wagenborgen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Wagenborgen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Wagenborgen of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wagenborgen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wagenborgen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Wagenborgen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Lent vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wagenborgen

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-wagenborgen

Een energieneutrale woning in Wagenborgen rond mei 2024

Met onze website lees je praktische details over groene stroom Wagenborgen. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wagenborgen wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met stroom. Veel gehoord is “meer truien en dekens gebruiken” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energieleverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” cv-ketel (van AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wagenborgen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3100 t/m €7000. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eursinge afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Wagenborgen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wagenborgen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde contracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker detecteer je direct welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wagenborgen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.