Loading...

Groene stroom Lent Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Met behulp van de groene stroom vergelijker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Lent vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Lent en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Lent

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Lent vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien check je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Lent vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Endinet Groep actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, petroleum (grijze energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Azewijn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Lent

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Nijmegen.

groene-stroom-lent

Een energieneutrale woning in Lent rond december 2022

Op onze website ontdek je nuttige uitleg over groene stroom Lent. Alleen, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lent is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “let op het energielabel” en de verwarmingsbuizen isoleren. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Lent kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2900 tot €6600. Met behulp van de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Terwispel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens ontdek jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Lent voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Lent aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel gezinnen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vind je bijgaand toonaangevende pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je eenvoudig welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Lent vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.