Loading...

Groene stroom Azewijn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Azewijn vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Azewijn en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Azewijn

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Azewijn vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Azewijn vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: goedkope tarieven Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Ooltgensplaat vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Azewijn

De zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-azewijn

Een energieneutrale woning in Azewijn rond juni 2024

Door middel van deze website detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Azewijn. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Azewijn wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Nefit, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Azewijn kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Tevens reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2900 en €7900. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in IJmuiden afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Azewijn actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Azewijn sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare pakketten ontdek je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker bekijk je à la minute welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Azewijn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektriciteit.