Loading...

Groene stroom IJmuiden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, wind, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze elektra dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in IJmuiden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in IJmuiden of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in IJmuiden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in IJmuiden vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vergelijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in IJmuiden vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen variëren per postcode in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Greenchoice variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Zandvoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie IJmuiden

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Velsen.

groene-stroom-ijmuiden

Een energieneutrale woning in IJmuiden rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom IJmuiden. Interessant, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in IJmuiden wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie reduceren doe je door te letten op het A++ label en actief te letten op stroom. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, AWB of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in IJmuiden is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. Het tarief ligt tussen de €4400 t/m €6800. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Schoonebeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in IJmuiden operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele verbintenis beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie IJmuiden sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel klanten die daarom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten ontdek je bijgaand de meest populaire abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je binnen no-time welke pakketten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen IJmuiden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.