Loading...

Groene stroom Schoonebeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via schone, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2021. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Schoonebeek vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Schoonebeek en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Schoonebeek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Schoonebeek vergelijken (december 2021)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Schoonebeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per regio in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals zon, water, bodem, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2021. Zoek ook naar groene energie Hartwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Schoonebeek

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-schoonebeek

Een energieneutrale woning in Schoonebeek rond december 2021

Aan de hand van deze website check je nuttige informatie over groene stroom Schoonebeek. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schoonebeek is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Schoonebeek is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3700 t/m €7600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Blessum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Engie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je rap welke groene stroom aanbieders in Schoonebeek voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Schoonebeek aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check check je direct welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Schoonebeek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.