Loading...

Groene stroom Hartwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hartwerd vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hartwerd en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hartwerd

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hartwerd vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Hartwerd vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Walsoorden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hartwerd

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-hartwerd

Een energieneutrale woning in Hartwerd rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke uitleg over groene stroom Hartwerd. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hartwerd wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Vaillant) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hartwerd vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3800 tot €7200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Peperga afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen zoals Engie, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hartwerd beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: jouw lopende levering beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hartwerd sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna enkele stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check bekijk je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Hartwerd vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.