Loading...

Groene stroom Walsoorden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Walsoorden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Walsoorden of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Walsoorden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Walsoorden vergelijken (november 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Walsoorden vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: groene stroom Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Vind alles uit over groene energie Lettelbert vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Walsoorden

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-walsoorden

Een energieneutrale woning in Walsoorden rond november 2022

Middels onze website ontdek je bruikbare info over groene stroom Walsoorden. Maar, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Walsoorden wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en radiatorfolie gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en douchewater. Het systeem heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Walsoorden is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €2400 en €6500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Ewijk afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Walsoorden actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering beëindigen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Walsoorden flink lager dan de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vind je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je direct welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Walsoorden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.