Loading...

Groene stroom Lettelbert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Middels de groene stroom vergelijker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Lettelbert vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Lettelbert en check de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lettelbert

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Lettelbert vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Lettelbert vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Coteq Netbeheer actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. wind, water, bio, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Baak vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Lettelbert

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leek.

groene-stroom-lettelbert

Een energieneutrale woning in Lettelbert rond juli 2024

Aan de hand van deze pagina check je bruikbare toelichting op groene stroom Lettelbert. Alleen, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lettelbert wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “let op het energielabel” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Nefit, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Lettelbert kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De kostprijs schommelt tussen €3000 tot +/- €7200. Geholpen door de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Teuge afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Lettelbert beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: je lopende verbintenis annulerenen aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Lettelbert sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer klanten die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Lettelbert vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.