Loading...

Groene stroom Baak Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij spoedig alle groene energieleveranciers in Baak vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Baak en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Baak

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Baak vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Baak vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, water, wind, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oost-Souburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Baak

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bronckhorst.

groene-stroom-baak

Een energieneutrale woning in Baak rond december 2023

D.m.v. onze website ontdek je bruikbare details over groene stroom Baak. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Baak zien we steeds meer. Deze woningen bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” cv-ketel (van Atag, Remeha, AWB, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw huis en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Baak is duur. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €4500 tot +/- €6500. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in IJsselstein afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Baak actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande contract beëindigen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Baak flink lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Baak vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.