Loading...

Groene stroom Oost-Souburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Middels onze groene stroom checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Oost-Souburg vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oost-Souburg en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oost-Souburg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oost-Souburg vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Oost-Souburg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per regio in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Eneco oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, aarde, bio, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Drongelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Oost-Souburg

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Vlissingen.

groene-stroom-oost-souburg

Een energieneutrale woning in Oost-Souburg rond juli 2024

Door middel van deze pagina bekijk je nuttige informatie over groene stroom Oost-Souburg. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een beperkte of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oost-Souburg is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en repareer je kraan als deze lekt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daartegenover, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oost-Souburg kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energienota. De kostprijs varieert tussen de €3600 en €7100. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Zeeland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je meteen welke groene stroom aanbieders in Oost-Souburg beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: het huidige levering opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oost-Souburg aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel gezinnen op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vind je hierna veel gekozen energiecontracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door onze groene energie check vergelijk je gemakkelijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oost-Souburg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en stroom.