Loading...

Groene stroom Drongelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Drongelen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Drongelen of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Drongelen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Drongelen vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder dan reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Drongelen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als water, bodem, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Snelrewaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Drongelen

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-drongelen

Een energieneutrale woning in Drongelen rond december 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke toelichting op groene stroom Drongelen. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Drongelen wint aan interesse. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De stroomconsumptie stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “nemen van ledverlichting” en de eco-stand gebruiken met vieze was. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van AWB, Remeha, Intergas, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Drongelen kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De investering schommelt tussen €3100 tot +/- €6700. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Moorveld afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke maatschappijen zoals Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken achterhaal jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Drongelen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Drongelen flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten tref je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker ontdek je snel welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Drongelen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.