Loading...

Groene stroom Snelrewaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Snelrewaard vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Snelrewaard en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Snelrewaard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Snelrewaard vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Snelrewaard vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: aanbiedingen van HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Herbaijum vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Snelrewaard

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Oudewater.

groene-stroom-snelrewaard

Een energieneutrale woning in Snelrewaard rond november 2023

Door middel van deze pagina lees je bruikbare uitleg over groene stroom Snelrewaard. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Snelrewaard wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, AWB, Nefit, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Snelrewaard is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. Het tarief ligt in de range tussen de €2600 en €7400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Brucht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Eneco, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Snelrewaard actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je actuele contract opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Snelrewaard aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker bekijk je probleemloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Snelrewaard vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.