Loading...

Groene stroom Herbaijum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner vergeleken met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kan jij ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Herbaijum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Herbaijum en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Herbaijum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Herbaijum vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Herbaijum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vattenfall contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Westhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Herbaijum

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Franekeradeel.

groene-stroom-herbaijum

Een energieneutrale woning in Herbaijum rond juli 2024

Middels onze website detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Herbaijum. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Herbaijum is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Herbaijum is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De investering ligt zo tussen de €3500 tot +/- €6500. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ried afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral organisaties als Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Herbaijum beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je bestaande verbintenis opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Herbaijum een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer families die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je bijgaand veel gekozen contracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je ogenblikkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Herbaijum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor stroom en gas.