Loading...

Groene stroom Westhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie check kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Westhoek vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Westhoek en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Westhoek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Westhoek vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Westhoek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Selecteer direct een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Luyksgestel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Westhoek

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-westhoek

Een energieneutrale woning in Westhoek rond april 2024

D.m.v. deze pagina detecteer je bruikbare uitleg over groene stroom Westhoek. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Westhoek wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere het huis verwarmen met kookwarmte” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij het leverancier. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westhoek kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4100 en €6500. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Genderen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders als Van de Bron, Engie, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Westhoek voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: het actuele verbintenis opzeggen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Westhoek een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom overstappen naar deze vorm van schone energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten vergelijk je onderstaand toonaangevende pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker vergelijk je gemakkelijk welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Westhoek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektra en gas.