Loading...

Groene stroom Luyksgestel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Luyksgestel vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Luyksgestel of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Luyksgestel

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Luyksgestel vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Via subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Luyksgestel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Vrijopnaam gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, zon, bodem, water, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Berg en Dal vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Luyksgestel

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bergeijk.

groene-stroom-luyksgestel

Een energieneutrale woning in Luyksgestel rond december 2022

Op basis van deze pagina check je uitgebreide informatie over groene stroom Luyksgestel. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Luyksgestel wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en minder vaak een warm bad nemen. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Luyksgestel is duur. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs ligt zo tussen de €4500 – €6800. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Valburg afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken check jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Luyksgestel aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie actuele levering annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Luyksgestel aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je vlug welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Luyksgestel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.