Loading...

Groene stroom Berg en Dal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Berg en Dal vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Berg en Dal en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Berg en Dal

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berg en Dal vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan bekijk je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Berg en Dal vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Oudehorne vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Berg en Dal

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Groesbeek.

groene-stroom-berg-en-dal

Een energieneutrale woning in Berg en Dal rond juni 2024

Via onze website check je nuttige info over groene stroom Berg en Dal. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Berg en Dal zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en minder vaak een warm bad nemen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Niettemin, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Berg en Dal is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €2400 tot +/- €7300. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Klijndijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers maken dit mogelijk. Op basis van je postcode detecteer je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Berg en Dal voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je actuele pakket ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Berg en Dal sterk verlaagd in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel families die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hieronder toonaangevende pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Berg en Dal vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.