Loading...

Groene stroom Oudehorne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Oudehorne vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Oudehorne of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oudehorne

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudehorne vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Oudehorne vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per postcode in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Cogas overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, aarde, bio, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Ellemeet vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudehorne

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-oudehorne

Een energieneutrale woning in Oudehorne rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je nuttige info over groene stroom Oudehorne. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudehorne wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en sloffen dragen in huis. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) uitgesloten. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oudehorne is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Tevens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €3400 tot €6400. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Drenthe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke partijen zoals Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens ontdek jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oudehorne voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jouw lopende abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Oudehorne fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten tref je onderstaand veel gekozen contracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker bekijk je snel welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oudehorne vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.