Loading...

Groene stroom Terwispel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer dan grijze energie dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Terwispel vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Terwispel en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Terwispel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Terwispel vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap vergelijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Terwispel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, wind, aarde, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektra). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie IJmuiden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Terwispel

Energie van de zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Opsterland.

groene-stroom-terwispel

Een energieneutrale woning in Terwispel rond juli 2024

Met behulp van onze website lees je belangrijke info over groene stroom Terwispel. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Terwispel is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere een programmeerbare thermostaat” en minder vaak een warm bad nemen. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Daartegenover, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of Atag) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw huis en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Terwispel is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief schommelt tussen €3300 en €6400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Delfzijl afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Terwispel voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je actuele abonnement stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Terwispel aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten tref je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker bekijk je snel welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Terwispel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.