Loading...

Groene stroom Delfzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Delfzijl vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Delfzijl of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Delfzijl

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Delfzijl vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Nu groene stroom in Delfzijl vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: review MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, bio, wind, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze energie). De verbranding van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Schoonebeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Delfzijl

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Delfzijl.

groene-stroom-delfzijl

Een energieneutrale woning in Delfzijl rond juni 2024

Op basis van onze website lees je handige toelichting op groene stroom Delfzijl. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een lage of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Delfzijl wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB) niet langer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en het tapwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Delfzijl is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De prijs ligt zo tussen de €3000 – €6300. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Mastenbroek afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen spot jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Delfzijl voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Delfzijl aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten ontdek je onderstaand toonaangevende pakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker achterhaal je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Delfzijl vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.