Loading...

Groene stroom Iens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Vele malen beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun jij nu alle groene energieleveranciers in Iens vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Iens en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Iens

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Iens vergelijken (juni 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Iens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Engie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, bio, wind, aarde, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Vind alles uit over groene energie Zandeweer vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Iens

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-iens

Een energieneutrale woning in Iens rond juni 2022

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Iens. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Iens is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het product werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Iens kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op kosten van energie. De kostprijs ligt in de range tussen de €3900 – €6400. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schipluiden afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist leveranciers zoals Greenchoice, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Iens aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je bestaande contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Iens een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker achterhaal je binnen no-time welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Iens vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.