Loading...

Groene stroom Zandeweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Zandeweer vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Zandeweer en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zandeweer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zandeweer vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle groene aanbieders. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom een goed idee. Simpel groene stroom in Zandeweer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, wind, bodem, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Monster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Zandeweer

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-zandeweer

Een energieneutrale woning in Zandeweer rond september 2022

Op deze pagina lees je uitgebreide details over groene stroom Zandeweer. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zandeweer wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Evengoed, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Remeha) uitgesloten. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zandeweer is kostbaar. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €3000 – €7900. Mede door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Harmelen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke partijen als Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Zandeweer voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie actuele abonnement stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Je aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Zandeweer fors lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer families die hierom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je direct welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Zandeweer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.