Loading...

Groene stroom Austerlitz Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, onuitputbare bronnen als wind, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Austerlitz vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Austerlitz en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Austerlitz

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Austerlitz vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Austerlitz vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, bodem, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Onnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Austerlitz

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zeist.

groene-stroom-austerlitz

Een energieneutrale woning in Austerlitz rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je alle informatie over groene stroom Austerlitz. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Austerlitz is een wens van vele. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Denk aan “nemen van ledverlichting” en de gevels isoleren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiemaatschappij. Alleen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Austerlitz is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energienota. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3700 tot €7100. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Iens afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke partijen zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Austerlitz actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: het actuele pakket annulerenen daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Austerlitz fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die daardoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Austerlitz vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektriciteit en gas.