Loading...

Groene stroom Onnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Onnen vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Onnen en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Onnen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Onnen vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Direct groene stroom in Onnen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Driewegen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Onnen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Haren.

groene-stroom-onnen

Een energieneutrale woning in Onnen rond december 2023

D.m.v. onze website check je uitgebreide uitleg over groene stroom Onnen. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Onnen zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Maar, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” cv-ketel (van AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Onnen kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De totaalprijs varieert tussen de €3700 t/m €7400. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Zandeweer afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Qurrent, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens ontdek jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Onnen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: je lopende abonnement ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Onnen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel families die daardoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hieronder enkele contracten. Let op: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je direct welke maatschappijen duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Onnen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en stroom.