Loading...

Groene stroom Driewegen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, wind, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Op basis van de duurzame energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Driewegen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Driewegen en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Driewegen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Driewegen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien check je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Driewegen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom en gas van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, bio, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Smakt vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Driewegen

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-driewegen

Een energieneutrale woning in Driewegen rond september 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige toelichting op groene stroom Driewegen. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Driewegen wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij het energiebedrijf. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Nefit, Atag of Intergas) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je woning en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Driewegen is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3100 t/m €6900. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Monster afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees jij nu welke groene stroom aanbieders in Driewegen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: jullie bestaande pakket opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. De aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Driewegen flink lager dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten vind je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je onmiddellijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Driewegen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.