Loading...

Groene stroom Smakt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Smakt vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Smakt of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Smakt

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Smakt vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan ontdek je alle groene bedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Smakt vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: aanbiedingen van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Hemrik vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Smakt

Zonne-energie is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Venray.

groene-stroom-smakt

Een energieneutrale woning in Smakt rond december 2023

Met deze webpagina vergelijk je nuttige details over groene stroom Smakt. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Smakt is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) uitgesloten. De welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Smakt vergt een hele investering. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €4500 t/m €7500. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Broeksterwoude afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken detecteer jij nu welke groene stroom aanbieders in Smakt voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Smakt sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker detecteer je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Smakt vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.