Loading...

Groene stroom Broeksterwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Broeksterwoude vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Broeksterwoude of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Broeksterwoude

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Broeksterwoude vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Broeksterwoude vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract afsluiten bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Rheeze vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Broeksterwoude

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-broeksterwoude

Een energieneutrale woning in Broeksterwoude rond december 2023

Op deze webpagina ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Broeksterwoude. Maar, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Broeksterwoude zien we steeds meer. Een huis als dit bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere korter douchen” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende cv-ketel (van Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Broeksterwoude is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien verklein je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €2600 tot +/- €7300. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Lent afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke partijen zoals Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Door te adres te gebruiken ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Broeksterwoude actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Broeksterwoude flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker bekijk je à la minute welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Broeksterwoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.