Loading...

Groene stroom Rheeze Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Door onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rheeze vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Rheeze en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rheeze

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Rheeze vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Rheeze vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstappen naar Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bio, bodem, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Geldrop vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Rheeze

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-rheeze

Een energieneutrale woning in Rheeze rond december 2022

Met behulp van onze website ontdek je handige info over groene stroom Rheeze. Alleen, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rheeze zien we steeds meer. Deze woningen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” hr-ketel (Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rheeze is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2400 en €7200. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Azewijn afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Eneco, Engie, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens tref je direct welke groene stroom aanbieders in Rheeze beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande levering beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Rheeze een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel families die daarom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Rheeze vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektriciteit.