Loading...

Groene stroom Geldrop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van milieubewuste, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Door middel van onze groene stroom checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Geldrop vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Geldrop en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Geldrop

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Geldrop vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan bekijk je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Geldrop vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Urmond vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Geldrop

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Geldrop-Mierlo.

groene-stroom-geldrop

Een energieneutrale woning in Geldrop rond december 2022

Met deze webpagina bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Geldrop. Interessant, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Geldrop wint aan interesse. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of AWB) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Geldrop vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €3500 tot +/- €6800. Dankzij de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Ooltgensplaat afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Geldrop aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement stopzetten en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Geldrop fors lager in verhouding tot de beginperiode. We zien meer en meer consumenten die hierom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vergelijk je hieronder de meest populaire pakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker bekijk je à la minute welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Geldrop vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.