Loading...

Groene stroom Urmond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels schone, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Urmond vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Urmond en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Urmond

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Urmond vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en interessante welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Urmond vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energieleverancier Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als wind, aarde, water, bodem, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, kolen, petroleum (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Kinderdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Urmond

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stein.

groene-stroom-urmond

Een energieneutrale woning in Urmond rond mei 2024

Via deze website detecteer je alle uitleg over groene stroom Urmond. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Urmond wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere wassen op 30 graden” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Urmond is kostbaar. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarbij reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €3800 t/m €7900. Via de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Drimmelen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode detecteer je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Urmond beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jouw lopende levering annulerenen vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Urmond flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check achterhaal je meteen welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Urmond vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektra en gas.