Loading...

Groene stroom Drimmelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Drimmelen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Drimmelen en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Drimmelen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Drimmelen vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Drimmelen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen verschillen per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom en gas van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals bio, wind, zon, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Smilde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Drimmelen

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Drimmelen.

groene-stroom-drimmelen

Een energieneutrale woning in Drimmelen rond mei 2024

Met deze pagina bekijk je belangrijke informatie over groene stroom Drimmelen. Echter, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Drimmelen wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere gebruik niet de standby modus” en de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” hr-ketel (AWB, Remeha, Nefit, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Drimmelen is prijzig. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Bovendien minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De totaalprijs ligt tussen de €3000 – €7000. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Mook afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Juist bedrijven als Eneco, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Drimmelen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Drimmelen een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check detecteer je vlug welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Drimmelen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor elektra en gas.