Loading...

Groene stroom Smilde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Smilde vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Smilde en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Smilde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Smilde vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Smilde vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardolie, petroleum (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Hengevelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Smilde

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-smilde

Een energieneutrale woning in Smilde rond juni 2024

Door middel van deze webpagina bekijk je belangrijke toelichting op groene stroom Smilde. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Smilde wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verminderen doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Nefit) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en kraanwater. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Smilde is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energienota. De prijs ligt zo tussen de €2300 t/m €7700. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Bronnegerveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Smilde beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: je bestaande contract opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Smilde flink lager dan enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten vind je bijgaand enkele energiecontracten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker zie je spoedig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Smilde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.