Loading...

Groene stroom Bronnegerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Bronnegerveen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Bronnegerveen en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Bronnegerveen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bronnegerveen vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Bronnegerveen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: contract afsluiten bij Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Rhenoy vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Bronnegerveen

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-bronnegerveen

Een energieneutrale woning in Bronnegerveen rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige toelichting op groene stroom Bronnegerveen. Echter, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bronnegerveen wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiebedrijf. Echter, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) uitgefaseerd. De welbekende verwarmingsketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het verwarmen van je woning en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bronnegerveen kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs schommelt tussen €2500 en €6300. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lettelbert afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Op basis van je postcode spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Bronnegerveen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je lopende levering beëindigen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Bronnegerveen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel consumenten die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten vergelijk je hierna toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bronnegerveen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.