Loading...

Groene stroom Rhenoy Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Rhenoy vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Rhenoy en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Rhenoy

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rhenoy vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Rhenoy vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Gelselaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Rhenoy

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-rhenoy

Een energieneutrale woning in Rhenoy rond december 2022

Met deze website bekijk je praktische details over groene stroom Rhenoy. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Rhenoy zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en geen tweede koelkast gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Aan de andere kant, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het verwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Rhenoy kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Tevens reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3400 en €7500. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Baak afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Unieke organisaties zoals Qurrent, Greenchoice, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Rhenoy beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: het huidige abonnement annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Rhenoy aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten tref je onderstaand veel gekozen pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker detecteer je à la minute welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Rhenoy vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.