Loading...

Groene stroom Hengevelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van reine, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door de duurzame energie checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hengevelde vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hengevelde en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hengevelde

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hengevelde vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Hengevelde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: MAIN Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Westervoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hengevelde

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-hengevelde

Een energieneutrale woning in Hengevelde rond december 2023

Op onze website vergelijk je belangrijke details over groene stroom Hengevelde. Echter, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hengevelde wint aan interesse. Zo’n woning realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “meer truien en dekens gebruiken” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Atag) verbannen. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hengevelde is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €4100 tot +/- €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rhenoy afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name partijen als Pure Energie, Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je rap welke groene stroom aanbieders in Hengevelde actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De beste manier: jullie actuele levering beëindigen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Hengevelde een stuk lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen vind je onderstaand enkele energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker vind je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Hengevelde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.