Loading...

Groene stroom Westervoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Westervoort vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Westervoort en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Westervoort

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westervoort vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Westervoort vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: verbruik Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, aarde, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Lutten vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Westervoort

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Westervoort.

groene-stroom-westervoort

Een energieneutrale woning in Westervoort rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Westervoort. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westervoort wordt steeds populairder. Zo’n woning bereiken jullie via het volgende model:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Daartegenover, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (AWB, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westervoort is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Verder reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op kosten van energie. De investering schommelt tussen €4500 tot €6200. Mede door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Gelselaar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Westervoort aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat jij moet doen: je actuele abonnement annulerenen natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Westervoort een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die om deze reden voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten ontdek je hieronder toonaangevende pakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker check je vlug welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Westervoort vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.