Loading...

Groene stroom Lutten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Lutten vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Lutten of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lutten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lutten vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Lutten vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Qwint gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, steenkool (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bentelo vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Lutten

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-lutten

Een energieneutrale woning in Lutten rond juli 2024

Via deze webpagina lees je handige informatie over groene stroom Lutten. Interessant, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lutten is een wens van vele. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en zet het klokje op elektrische apparaten uit. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij je energieleverancier. Maar, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Intergas of AWB) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lutten kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3500 tot €7400. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Utrecht afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen zoals Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Lutten operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: jullie actuele verbintenis opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Lutten aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten bekijk je onderstaand toonaangevende stroompakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check achterhaal je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lutten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.