Loading...

Groene stroom Bentelo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Bentelo vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bentelo en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Bentelo

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bentelo vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan ontdek je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Bentelo vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het contract dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Oudebildtzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bentelo

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hof van Twente.

groene-stroom-bentelo

Een energieneutrale woning in Bentelo rond november 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische details over groene stroom Bentelo. Interessant, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bentelo is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Vaillant, Remeha of Intergas) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Bentelo is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €3900 tot +/- €7200. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Klarenbeek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Bentelo actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: jouw lopende abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Bentelo aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten tref je onderstaand de meest populaire contracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check check je probleemloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Bentelo vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.