Loading...

Groene stroom Oudebildtzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Oudebildtzijl vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Oudebildtzijl en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oudebildtzijl

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudebildtzijl vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Oudebildtzijl vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Westland Infra overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als water, zon, wind, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Elkenrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudebildtzijl

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-oudebildtzijl

Een energieneutrale woning in Oudebildtzijl rond december 2022

Door middel van deze website ontdek je belangrijke info over groene stroom Oudebildtzijl. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudebildtzijl is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. O.a. “kouder douchen” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Echter, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oudebildtzijl vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3200 tot +/- €7100. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Zwijndrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral partijen zoals Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens zie je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Oudebildtzijl operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je lopende levering beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oudebildtzijl flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker zie je rap welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Oudebildtzijl vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.