Loading...

Groene stroom Elkenrade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Dankzij onze groene stroom checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Elkenrade vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Elkenrade of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Elkenrade

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Elkenrade vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Elkenrade vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, bio, aarde, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, petroleum (vuile energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Zoek ook naar groene energie Stroobos vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Elkenrade

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gulpen-Wittem.

groene-stroom-elkenrade

Een energieneutrale woning in Elkenrade rond oktober 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische informatie over groene stroom Elkenrade. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Elkenrade wint aan interesse. Deze woningen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere wassen op 30 graden” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij een energiemaatschappij. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Intergas) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Elkenrade kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3300 – €6200. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Nieuwersluis afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Elkenrade operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je bestaande pakket annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Elkenrade een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna enkele energiepakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker bekijk je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Elkenrade vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.