Loading...

Groene stroom Nieuwersluis Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, waterkracht. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Nieuwersluis vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Nieuwersluis of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuwersluis

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwersluis vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder problemen groene stroom in Nieuwersluis vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Utrecht).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Fenor prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als aarde, water, wind, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie De Groeve vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuwersluis

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-nieuwersluis

Een energieneutrale woning in Nieuwersluis rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke info over groene stroom Nieuwersluis. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwersluis is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je maatschappij. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Atag, Remeha of Vaillant) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwersluis is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De investering varieert tussen €3800 en €6300. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Westhoek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist partijen als Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie je meteen welke groene stroom aanbieders in Nieuwersluis beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige levering opzeggen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Nieuwersluis aantrekkelijker dan de beginperiode. We horen van veel families die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vind je bijgaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker ontdek je gemakkelijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nieuwersluis vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.