Loading...

Groene stroom De Groeve Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van schone, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie groeit snel. Door middel van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in De Groeve vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in De Groeve en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in De Groeve

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Groeve vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je de relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Mede door subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in De Groeve vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: ervaringen Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Sambeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie De Groeve

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-de-groeve

Een energieneutrale woning in De Groeve rond december 2023

Op basis van onze website vind je alle details over groene stroom De Groeve. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Groeve wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Maar, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Groeve is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €2800 tot +/- €7400. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Luyksgestel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode check jij à la minute welke groene stroom aanbieders in De Groeve beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie De Groeve sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele abonnementen ontdek je bijgaand vaak bestelde stroompakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vergelijk je eenvoudig welke van deze contracten “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Groeve vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor gas en elektriciteit.